S-a luptat timp de patru luni sa traiasca. Iubea viata la disperare. A avut perioade în care parea ca starea de sanatate se îmbunatateste, fiind mutat de la reanimare într-un salon al Spitalului Militar din Bucuresti.

Medicii au fost mereu langa el, însa ieri, în jurul orelor 16.45, inima marelui artist Nicu Constantin, cel care timp de 50 de ani a adus zambetul pe chipurile romanilor, a încetat sa mai bata.

Avea probleme pulmonare severe, iar infarctul cardiorespirator suferit ieri l-a doborat de tot, doctorii reusind sa-l mai tina în viata doar doua ore. Multi artisti deplang moartea lui Nicu Constantin: „A fost un talent. De multe ori, anul acesta a trebuit sa vorbim despre cei care au plecat dintre noi. Se subtiaza firul!”, a declarat actrita Tamara Buciuceanu.

"Cati actori mai sunt în teatrul de revista?" s-a întrebat retoric Sebastian Papaiani. "Am facut cu el mai multe filme. Era un om prietenos, pus pe glume", a mai declarat Papaiani. Actrita Ileana Stana Ionescu e si ea ravasita de disparitia lui Nicu Constantin: "Randurile noastre se raresc prea des".