Tânărul campion a obţinut trofeele într-un singur an, acesta fiind, conform lui, doar începutul, şi nu se va opri până când va ajunge în Formula 1.

Apasă pedale ca un profesionist, ia curbe la viteze inimaginabile pentru alţi copii şi câştigă de fiecare dată.

La volan, a reuşit să ajungă chiar şi la viteza de 110 kilometri pe oră. “Am vrut să depăşesc un cart şi i-am atins roata. O parte a cartului şi-a luat pur şi simplu zborul un pic, de aveam impresia că pic în cap”, îşi aminteşte Cătălin.

Sună înfricoşător pentru mulţi părinţi. “Şi nouă ne-a fost foarte frică prima dată, dar cu timpul conştientizezi şi vezi felul de a conduce copilul, iar frica dispare”, ne-a spus Cosmin Mariş, tatăl lui Cătălin.

Primul concurs la care a participat a fost la Bistriţa, în mai 2008. A ieşit pe locul trei. De atunci a mai câştigat 22 de premii, dintre care 17 medalii de aur. Cel mai important trofeul l-a câştigat anul acesta în Ungaria, la un concurs internaţional la categoria pufo.

Cartingul este un sport costisitor

Un cart costă 1.500 de euro, iar echipamentul 400 de euro. Doar într-o deplasare, părinţii cheltuiesc circa 1.300 de lei, iar preţul pieselor se ridică la sume foarte mari. De exemplu, doar un ambreiaj costă trei sute de lei.